• De Re Luigi

EGY ÉLETRE SZÓLÓ ÉV: #2019 #DiversityEqualsRealEquality

Updated: Jan 7, 2020

„Semminek sincs értelme.

Ezt régóta tudom.

Ezért semmit sem érdemes csinálni.

Erre most jöttem rá.”

-Janne Taller


Nagyon sokáig a fenti idézet szerintem éltem az életem, igaz egy 17 éves szájából ez kicsit furcsán hangozik, de mostanra, ez már nem így van - talán néha-néha, de gyorsan elmúlik, eskü. ;)

A 2019-es év egy igazán különleges év volt, ami felnyitotta a szemem, és rávilágított arra, hogy igenis vannak dolog, amiért érdemes élni, dolgozni, küzdeni, kitartani és megvalósítani őket!

Az egyik ilyen motiváló pontja az évnek az új hobbim, illetve „munkám” kezdete volt, vagyis a fotózás kezdete.A fotózás mutatta meg igazán, hogy miért is érdemes élni – tudom, elég közhelyesen hangzik, de ez így van és kész.


Amikor megszülettem, egy hajszálon múlt, hogy életben maradtam – van egy genetikai betegségem: AGS 21-Hydroxylase, magyarul. mellékvesekéreg elléktelensége. Úgy érzem, hogy azért maradtam életben, mert van egy küldetésem – tudom, kicsit beképzelten hangzik :P -, ez a küldetés nem más, mint a fotózás, alkotás, írás, éneklés és még sok más.

Valami azt sugallja nekem, hogy a pillanat, amikor először kézbe vettem a fényképezőgépem markolatát, belenéztem az optikai keresőbe és megnyomtam először a kamera exponáló gombját, a küldetésem elkezdésének pillanata volt. Megkezdtem a küldetésem, amire az élet engem predesztinált, meghívott, utasított.

Én ezt a küldetést vállalom, csinálom és nem tagadom. Mindennél jobban szeretem csinálni!A fotózásnak hála elkezdtem az „Elviszlek Egy Fotózásra” című sorozatomat is, ami lehetővé tette, hogy rengeteg új alakot, arcot ismerjek meg.

Egyéniségekkel, individuumokkal ismerkedtem meg, illetve barátkoztam össze.

Nagyon jó megérzéseim vannak a sorozat jövőjével kapcsolatban, és remélem teljesülni is fognak.


A fotózás mellet, az utazás is egy új értelmet adott az életemnek.

Elképesztő helyeket tudtam megnézni az elmúlt egy év alatt. Elrepülhettem Ny-Európa legnyugatibb pontjáig, Portugáliába, végig utazhattam az Amerikai Egyesült Államok nyugati partján, Los Angeles-től, egészen San Francisco-ig és bepillanthattam a Közel-Kelet kultúrájába, Isztambul varázslatos világába.Ez a sok utazás megmutatta azt – részben -, hogy hogyan is működik a világ valójában, milyen kerékvágásúak is az emberek más-más országokban, hogyan is ketyeg az agyuk vagy a szívük.

A rengeteg fényképkészítés és utazás mellet számos másik kalandban is volt részem.

Jártam fesztiválokon – STRAND, Fishing ON Orfű -, osztálykirándulásokon, autó-shown, a Fölközi-tengernél, kirándultam, buliztam, megszereztem két nyelvvizsgát, barátkoztam, veszekedtem, szomorkodtam és még sorolhatnám.

Egy mondattal: FELEJTHETETLEN, ÉLETRESZÓLÓ ÉLMÉNY VOLT 2019!


Az előbb felsorolttakkal nem menőzni, felvágni akarok, hanem azt szeretném megmutatni, hogy az élet igenis tele van lehetőségekkel, amik arra várnak, hogy kihasználjuk, átéljük őket.

Nem azért élünk, hogy egész nap otthon a fotelen csipszet zabáljunk és megpukkadjunk...

Azért élünk, hogy alkossunk, utazzunk, tanuljunk, művelődjünk, kultúrálódjunk, hülyéskedjünk, szórakozzunk, egyszóval: ÉLJÜNK!A tavalyi év egyik mottója: "Az élet sokszínű és ez így jó, ezzel együtt mi emberek is különbözőek, sokszínűek vagyunk, így fogadjuk el és szeressük egymást!" #DiversityEqualsRealEquality #DERE


Ragadjuk meg az élet összes lehetőségét -természetesen, ha lehet, akkor csak a jókat -, legyen bármekkora az a lehetőség, és használjuk, élvezzük ki az utolsó pillanatig!


Hát, ennyi lett volna az én 2019-en, KÖSZÖNÖM MINDENT KETTŐEZER-TIZENKILENC!


A 2019-es évvel, a kiskorúságomat is hátrahagyom és a 2020-as év mai napján - január 6-a -, belépek a NAGYKORÚAK VILÁGBA! Úgy tűnik mostantól vége a gyermeki létnek, jön a nagybetűs

É L E T!


BUON COMPLEANNO LUIGI - "Boldog születésnapot Luigi!" -, olaszul! 🥳


Ezzel az idézettel zárnám a bejegyzésem:


Nem a halál az, amitől

az embernek félnie kellene,

hanem az, hogy soha

nem kezd el élni.

-Marcus Aurelius, római császár


Ne felejtsetek el feliratkozni a blogomra, itt alul megtehetitek!

Várlak benneteket a következő blogban, addig is,


Sziasztok és B.U.É.K. MINDENKINEK! :D

17 views0 comments